جوش زدن همان معضلی است که سن‌وسال نمی‌شناسد و در هر سنی ممکن است شما با جوش‌های ریز و درشتی بر روی صورت و بدن خود مواجه شوید. اما این جوش‌ها بعد از مدتی ردی از خود به‌جای می‌گذارند. بسیاری از افراد به دنبال راه‌کارهایی برای رفع جای این جوش‌های مزاحم هستند. یکی از جدیدترین روش‌ها درمان جای جوش با لیزر است. اما لیزردرمانی چگونه می‌تواند به رفع و کم‌رنگ‌تر شدن جای جوش‌ها کمک کند.

رد و اثر جوش بر روی بدن و به‌ویژه صورت اصلاً خوشایند نیست و می‌تواند تأثیر مستقیمی بر عدم شادابی و جوانی چهره داشته باشد. ازآنجایی‌که داشتن پوستی صاف و عاری از هرگونه کک‌ومک آرزوی هرکسی است ما در این مقاله سعی کرده‌ایم یکی از جوان‌ترین روش‌های درمانی یعنی درمان جای جوش با لیزر را توضیح دهیم. خواندن این مطلب خالی‌ازلطف نیست.

درمان جای جوش با لیزر

جوش چگونه ایجاد می‌شود؟

جوش که به آن کورک هم گفته می‌شود یک عفونت پوستی موضعی است که با یک برآمدگی قرمز و حساس بر روی پوست خود را نشان می‌دهد. به گفته متخصصان پوستی اغلب جوش‌ها بر اثر دو باکتری به نام هایاستاف و استرپتوکوک ایجاد می‌شوند. دیگر عوامل ایجاد جوش مایکوباکتریوم، بعضی از قارچ‌ها و حتی ویروس‌ها هستند.

در برخی از بیمارانی که دچار بیماری‌های پوستی دیگر مانند اگزما یا آکنه هستند نیز امکان وقوع جوش بر روی پوست بیشتر از سایرین است؛ زیرا پوست به جهت وجود جراحات و ترک‌ها آسیب‌پذیرتر است.  جوش‌ها می‌توانند در هر نقطه‌ای از بدن به وجود بیایند اما شایع­ترین مکان‌های ایجاد جوش بر روی صورت، گردن، بازوها، سینه، کمر و باسن است.

جوش‌ها بعد از مدتی از بین می‌روند. بعضی اوقات هم لازم است روش‌های درمانی برای ازبین‌بردن آن‌ها به کار برد. به‌هرحال پس از رفع جوش‌ها معمولاً رد و اثر و به‌قول‌معروف تا حدودی جای جوش بر روی پوست باقی می‌ماند که می‌توان روش درمان جای جوش با لیزر را برای رفع آن به کار گرفت.

لیزر برای رفع جای جوش چگونه عمل می‌کند؟

لیزردرمانی به دو شکل جای جوش را از بین می‌برد. در ابتدا اشعه لیزر بر روی ناحیه بیرونی پوست شما تابانده می‌شود و همان‌طور که لایه بیرونی پوست شما از روی جای جوش و زخم‌ها بلند می‌شود پوست شما صاف‌تر شده و ظاهر جای جوش کمتر قابل مشاهد می‌شود. با ادامه تاباندن اشعه لیزر بافت اسکار از هم جدا می‌شود و گرمای اشعه سلول‌های جدید و سالم پوست را تشویق به رشد می‌کند.

با گرمای لیزر جریان خون به سمت ناحیه موردنظر کشیده می‌شود و هنگامی که رگ‌های خونی ناحیه دردناک هدف اشعه قرار می‌گیرند التهاب نیز کاهش پیدا می‌کند. همه این مراحل کمک می‌کنند تا جای جوش و زخم‌ها کمتر قرمز و برجسته باشند و ظاهری کوچک‌تر و بسته‌تر پیدا کنند و کم‌کم با طی‌کردن جلسات لیزر پوست شما بهبودی نسبتی و حتی کامل پیدا کند.

لیزر برای رفع جای جوش چگونه عمل می‌کند؟

 

انواع روش‌های لیزردرمانی

درمان جای جوش با لیزر با استفاده از روش‌های متعددی انجام می‌شود. از جمله می‌توان به: لیزرهای اربیوم، لیزرهای دی‌اکسیدکربن، لیزرهای yag و لیزرهای رنگ پالسی اشاره کرد. هرکدام از این دستگاه‌ها برای رفع جای جوش از روش متفاوتی استفاده می‌کنند. در زیر بیشتر با این روش‌ها آشنا می‌شویم.

لایه‌برداری با لیزر ابلیتیو

برای این روش درمانی عموماً از لیزرهای دی‌اکسیدکربن، YAG و لیزر اربیوم استفاده می‌کنند. در این روش لیزردرمانی کل لایه رویی پوست شما هدف قرار گرفته و کاملاً لایه‌برداری می‌شود و یک‌لایه جدید و تازه جایگزین می‌شود. قرمزی و التهاب باقی‌مانده از این لیزر بین 3 تا 10 روز کاملاً فروکش می‌کند.

لایه‌برداری با لیزر غیر ابلیتیو

در این روش لیزردرمانی برای رفع جای جوش از لیزر مادون‌قرمز استفاده می‌شود. گرمای این نوع لیزر با هدف تحریک تولید کلاژن و همچنین تشویق سلول‌های تازه و جدید برای جایگزین‌شدن به‌جای بافت زخمی و آسیب‌دیده پوست به پوست تابانده می‌شود.

درمان لیزر فرکشنال

احتمالاً درمان با لیزر فرکشنال را بیشتر شنیده باشید. این روش لیزردرمانی برای تحریک بافت زیرین پوست آسیب‌دیده است. با تحریک بافت زیرین، سلول‌هایی که رنگ‌دانه‌های تیره در قسمت زیرین لایه پوست شما دارند تحریک شده و کم‌رنگ می‌شوند. این روش درمانی برای رفع جای جوش‌هایی که رنگ‌دانه قوی دارند و همچنین بسیار ناهموار و ضخیم هستند مناسب‌تر است.

انواع روش‌های لیزردرمانی

 

عوارض جانبی لیزر جای جوش

درمان جای جوش با لیزر مانند بسیاری از روش‌های زیبایی و جوان‌سازی پوست ممکن است یکسری عوارض جانبی به همراه داشته باشد. بسته به نوع و تیپ پوستی و نوع عمل لیزری که انجام داده‌اید این عوارض متفاوت خواهد بود. اگرچه این عوارض پایدار نیست و پس از گذشت مدتی از بین می‌رود اما بهتر است که این عوارض را بشناسید.

درد در ناحیه معمولاً طی یک تا دو ساعت پس از انجام لیزردرمانی از بین خواهد رفت اما قرمزی و التهاب ممکن است تا 10 روز پس از درمان نیز باقی بماند. درصورتی‌که عوارض بیش از مدت‌زمان اعلام شده باقی ماند و یا پس از درمان متوجه چرک، تورم شدید و یا تب شدید حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

هزینه درمان لیزر جای جوش

درمان لیزر جای جوش بسته به میزان وخامت ناحیه، منطقه موردنظر پوست و نوع درمانی که انتخاب می‌شود متفاوت خواهد بود. هزینه لیزر جای جوش در مطب دکتر غلامی از 950 هزار تومان آغاز می‌شود. برای اطلاع بیشتر و دقیق‌تر از هزینه‌ها بهتر است با مطب تماس گرفته و یک وقت مشاوره حضوری با پزشک خود بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *